Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо общинския съветник от Несебър Пейко Димитров Янков.

Делото ще се разгледа днес, в 13 часа, от 16-и състав на Специализирания наказателен съд. Обвиняемите са заявили, че не желаят да бъдат снимани.

В понеделник, 13 август, Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Пейко Янков. Той е обвинен за участие в организираната престъпна група, ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите.

Припомняме, петимата задържани за участие в организираната престъпна група на Димитър Желязков - Митьо Очите бяха оставени в ареста с решение на Апелативния спецсъд. Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са обвинени в участие в организирана престъпна група на Митьо Очите, занимаваща се с изнудване, палежи, нанасяне на телесни повреди, разпространение на наркотици и други престъпления от 2010 година насам.

Заедно с Димитър Желязков бяха арестувани и общинският съветник Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун, които бяха предадени на българските власти в рамките на 24 часа. Бенчев и Узун бяха разпитани и освободени, но няколко дни по-късно от прокуратурата обявиха, че все пак на Бенчо Бенчев ще бъдат повдигнати обвинения.

Вчера, 14 август, Бургаската районна прокуратура повдигна обвинения спрямо Бенчев за спомагане на обвиняем (Митьо Очите) да избегне наказателно преследване. Второто обвинение към Бенчев е, че държал без разрешение боеприпаси.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!