По 20 години затвор всеки получиха 20-годишният Андрей Демирев и Асен Ангелов на 23 г. за шокиращо бруталното убийство на жена в Харманли преди около две години. Те бяха признати за виновни за блудство, изнасилване и убийство на 54-годишната Валентина Христозова в Харманли.

Двамата подсъдими са се признали за виновни, пише "Монитор". 

Убийството е извършено по особено жесток и брутален начин, придружено с гавра, сексуално насилие и извращения с жена в безпомощно състояние. Зверството на Андрей и Асен стана между 0 и 3 часа след полунощ  в нощта на 15 срещу 16 март 2019 и шокира малкия южен град.

Тогава двамата пияни и дрогирани мъже видели падналата на тротоара жена. Валентина е била в крайно отблъскващо и безпомощно състояние. Била е повърнала върху себе си и напикана от поетото количество алкохол преди фаталната среща.

Била е в абсолютно безпомощно състояние и не е могла да вика. Двамата млади мъже са пили ракия и бира в компания, където пушили и марихуана.

Двамата са извършили изключително жестока гавра с безпомощната жена. Изнасилвали са жертвата си многократно. Докато единият осъществявал акт с нея другият мастурбирал. После се сменяли, като непрекъснато биели жената. Сред гнусните гаври, за които двамата признават, са опити да запалят косата и срамното окосмяване на жертвата си.

След тричасовия ужас Валентина загинала, защото двамата я ритали и скачали върху нея, докато издъхне.

В съботната сутрин на 16 март преди близо две години Валентина е открита мъртва, разкрачена, с ръце, свити в неестествено положение. 

„Беше кошмарна гледка. Неописуем ужас! Потресени сме“, казаха тогава очевидци на откриването на трупа. 

Асен и Андрей са осъдени по член 115 от НК за убийство по изключително жесток за жертвата начин и извършено от тях по особено жесток начин.

Присъдата на хасковските магистрати може да бъде обжалвана в Пловдивския апелативен съд.