Нова алтернатива на традиционните препарати се предлага на българския пазар. Тя е напълно безвредна както за хората, така и за околната среда.


Нарича се EcoEgg и представлява своеобразно "яйце за пране", което се поставя в пералната машина. Продуктът е иновативен, произведен и патентован е във Великобритания.

Това е яйцевидна кутия с малки отвори, създадена от рециклирана пластмаса. Тя се отваря и в нея се поставят минерални пелети, които изпират и естествено йонизират водата, правейки я малко по-алкална.

Алкалната вода не позволява на замърсяванията да се върнат в тъканите, но също така омекотява влакната на дрехите.

Минералните пелети в пералното яйце са небиологични и не съдържат нефтохимикали, ензими, избелватели, фосфати, парабени, SLS / SLES, палмово масло или микропластика.

Това от своя страна прави яйцето много добър вариант за хората с най-чувствителна кожа. В добавка то е силно препоръчително и за бебета и малки деца.

Подходящо е както за бяло, така и за цветно пране, а освен това действа идеално на ниски градуси.

Ефективността на този иновативен продукт е потвърдена от независима лаборатория във Великобритания и той е определен като ефикасна природна алтернатива на химикалите в перилните препарати.