Тридесет и четвъртият американски президент Дуайт Айзехауер е имал информация от извънземни представители, след получаването й започва и технологичният напредък на САЩ от 1953 година. За това съобщава неговата внучка Аура Айзенхаур, но не знаела конкретно дали той лично се е срещал и в какво точно се състои тази информация, тъй като не е била пряк свидетел. Това заяви проф. Лъчезар Филипов от Института по космически изследвания в БАН по време на Третата конференция „Контакт с извънземни цивилизации и новата парадигма – бъдещето на човечеството”, която се проведе в София.
Изследователи от осем държави разказаха опита си с обекти, за които се смята, че са продукт на извънземни цивилизации, пише "Монитор". Отвличания на хора от извънземни има в повечето страни в Европа, стана ясно още по време на конференцията. Според Габор Таркали, който изследва този феномен в Унгария те са десетина само за периода 1974 - 2005 година и са предимно в източната част на страната.

Изследователят поясни, че на хората не са правени операции и присаждани чужди тела и органи, а просто са били изследвани. На практика, те не си спомняли много неща от срещите си с третия вид, но всички потвърждавали, че това са същества високи между 1,20 – 1,30 м, с големи глави и очи без зеници. Контактът между тях и извънземните бил ментален. Неоспорими доказателства за артефакти на представители на третия вид има и в България.