Развитието на съвременните технологии може и да има някакви минуси, но има и един голям плюс - иновациите се прилагат към важни сфери от нашия живот, като ги подобряват и ни помагат да живеем по-добре.

Една такава сфера е сигурността на дома. Независимо дали става въпрос за апартамент или къща в града, вила на село или дом в гората, съвременните модели външни wi fi камери превръщат видеонаблюдението в лесна задача, изпълнявана с висока ефективност.

В тази статия ще разгледаме кои са съвременните подобрения, които превърнаха камерите не само в предпочитан, но и много достъпен продукт за всеки, който иска да защити дома си от недоброжелатели.

Съвременни подобрения на камерите за видеонаблюдение

Съвременните камери имат множество подобрени характеристики и добавени функции, които правят живота на потребителите по-лесен и по-сигурен. Те бързо се превръщат в незаменим страж на дома и очи, без които не можете когато сте на почивка или пътувате по работа.

Кристално изображение дори през нощта, заснемане във всички посоки, висока водоустойчивост, функции за засичане на движение и фигури - това са само някои от вълнуващите възможности, които тези сравнително малки войни ви предоставят.

Да ги разгледаме подробно.

Висока резолюция и супер зуум

Високотехнологичните лещи и хипер мощният зуум, с които са оборудвани модерните камери ви позволяват да виждате всичко в детайл. Днес могат да се открият модели с две лещи и 8 до 12-кратно увеличение на подробностите. С такива възможности нито регистрационен номер, нито бръчките по лицето на евентуален нарушител могат да се скрият.

Добавете към това и супер високата резолюция, с която разполагат днешните модели и получавате кристално изображение дори на най-малките детайли. Чистотата на запис на камерите днес е много висока. Дори камера с 1080p резолюция може да ви даде ясно изображение. А в търговската мрежа вече можете да откриете много достъпни модели wi fi камери за вътрешно наблюдение с ULTRA HD 5MP 2560×1920@15fps резолюция с множество допълнителни функции, които ви гарантират чиста картина дори през нощта.

Завъртане на 360° и функции за следене на обекти

Какво би била една камера без възможността да се движи? И особено, ако разполагате с дворно пространство в дома си? За щастие днес има модели с гъвкавост, която позволява обхващане на много широк периметър - те се завъртат на 90º градуса по вертикала и до 355º по хоризонтала, като заснемат всичко в този обхват.

И за да сте още по-спокойни, че сте защитени, тези модели обикновено имат и вградени функции за проследяване на движещи се обекти. Някои от тях са оборудвани с AI и могат да преценят дали е необходимо да приближат обекта.

Засичане на движение и фигури, бързи известия и Alarm Push

Вече не е необходимо да следите постоянно камерата - можете спокойно да се наслаждавате на почивката си. Сред технологичните подобрения на съвременните камери за домашно видеонаблюдение са функциите за засичане на движение и изпращане на известие незабавно - в рамките на 2 до 3 секунди при някои модели.

Вие получавате известието на телефона, а ако сте се снабдили с някой от най-новите модели - камерата може да включи силна аларма при засичане на човешка фигура, докато прави запис и снимки, като преценява кога ще е най-добре да снима за най-добър резултат.

Подобрени нощни режими

Съвсем не на последно място са подобренията, свързани със заснемането на качествено видео през нощта и дори в пълен мрак. Е, дните на замъглените черно-бели видеа с неразпознаваеми обекти са в миналото.

Днес можете да се сдобиете с камера с един, два или три нощни режима, с възможност да заснема цветно или в черно-бял режим при високо качество на изображението. Много модели имат инфрачервени режими и бели или червени подсветки с обхват до и над 30м. Както можете да се досетите, това неимоверно повишава сигурността на пространството, което охраняват.

Здрави и устойчиви корпуси

Независимо дали става въпрос за външна или вътрешна камера, със сигурност бихте искали тя да е здрава. Съвременните материали, които се използват за конструирането на камери са изключително качествени.

Повечето от моделите покриват високи стандарти за удароустойчивост, водоустойчивост и работа при големи температурни амплитуди. Така че спокойно можете да изберете подобен подобрен модел и да не се притеснявате за работата му при заснемане на вашия двор или градина.

Допълнителните функции, които улесняват потребителя

Освен изброените възможности на съвременните камери за видеонаблюдение, повечето модели вече стандартно вървят със следните допълнителни функции, които ще направят живота ви още по-лесен що се отнася до видеонаблюдението на дома ви.

Лесен достъп и преглед на записите от различни устройства

Една много полезна и вече стандартна функция е възможността да достъпите записите си или самата камера от приложение, инсталирано на конкретно устройство. Това устройство може да бъде смартфон, лаптоп или таблет. Има модели, които позволяват дори да ги управлявате през тези устройства. Или да наблюдавате и преглеждате записи от няколко устройства едновременно.

Тази гъвкавост е едно огромно предимство и удобство, което многократно повиши ценността на камерите за домашно видеонаблюдение.

Голяма памет и различни опции за съхранение

Иновациите в сферата на мобилните телефони и фотоапаратите доведе до камери, които работят с карти за памет, чиито гигабайти могат да достигнат високи стойности, позволявайки съхраняване на много часове запис.

Освен на карта памет, много модели дават възможност за съхранение на записите в облак, което е много удобно за хора, които постоянно са в движение. А ако използвате система с повече камери, имате възможността за запис чрез NVR или DVR рекордери.

Безжично свързване с мрежата

Може би едно от най-големите предимства на съвременните камери е тяхната безжичност. Да, най-популярни днес са моделите, които се свързват директно с интернет, като по този начин елиминират нуждата от метри кабели, на които трябва да се намери място.

В случай, че няма постоянен интернет в обекта, който искате да наблюдавате, можете да се насочите към модел, който позволява използването на SIM карта с мобилен интернет.

Компактни и лесни за инсталация

На последно място, но не по важност е изключителната компактност на най-новите модели камери. Те са малки, дискретни и много ефективни стражари на вашия дом. Популярността, която набират се дължи и на факта, че са изключително лесни за монтаж и употреба. С повечето модели можете да забравите за мъчното и неприятно окабеляване и разходите за специалист, защото монтажът им става за минути и не изисква специални познания.

Заключение

Съвременните технологии ни предоставят възможности, за които не бихме могли да помислим преди само няколко години. Използвани разумно, те могат да ни служат добре и да улеснят живота ни, да го направят по-сигурен и спокоен.

Камерите за видеонаблюдение на дома са именно такъв тип технология, а функциите и подобренията, с които най-новите модели разполагат ни дават допълнителна увереност, че домът ни е защитен когато сме далече от него.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук