Извънземни ще нападнат и вероятно ще завладеят Земята до края на годината. Уфолози твърдят, че междугалактическа армада на извънземните нашественици лети към нас. Пришълците били много враждебно настроени срещу земните жители. Те са преодолели с летящите си апарати милиони светлинни години, за да унищожат хората, твърдят мистици, цитирани от esoreiter.ru, цитиран от "Флагман".
Според уфолози първо ще бъдат унищожени големите градове на Земята. Правителствата на САЩ, Русия и Китай били предупредени за предстоящата инвазия. В момента те вземали решение как да постъпят в тази ситуация. От една страна управляващите можело да опитат да се разберат с нашествениците, за да намалят до минимум щетите. От друга – можело да ни „продадат“ на извънземните и да заживеят в луксозни бункери под океана. Можело и да се стигне до война, която да обедини всички хора срещу общия враг.

Според известния физик Стивън Хокинг, човечеството няма сили да се защити срещу по-високоразвити извънземни цивилизации, но било по-вероятно да се самоунищожи, отколкото да бъде изтребено от чуждопланетни нашественици.

Бившият астронавт Ед Мичъл, който почина миналата година, пък казал преди смъртта си, че видял извънземните със собствените си очи. Те били слаби с големи глави. Според тях, нашата цивилизация е дефектна.

Бившият началник на Националната космическа агенция на САЩ Чарлс Болдън пък е заявил, че дните ни са преброени. Уфолози предполагат, че той е бил отстранен от НАСА, след като решил да каже истината за извънземните.