„Безапелационно подкрепяме Румен Радев в президентската надпревара. За нас той е човекът, който трябва да спечели изборите, защото направи достатъчно в последните години ”, заяви в ефира на „Събуди се” Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

Той подчерта, че с колегата му Филип Станев са част от Инициативния комитет, който издига кандидат-президентската двойка Радев-Йотова.

„Всеки има правото по демократичен начин да разговаря и да преговаря с когото и да било. Това е смисълът на демокрацията и на политиката. „Има такъв народ” е ясна пред своите избиратели с приоритетите и с начина, по който участва в два краткосрочни парламента. Ще правим каквото трябва, ще се явим на поредни избори. И след това, на база резултати, ще видим как ще протичат разговорите.

Оставаме диалогични, открити, с морал и достойнство към естествените ни партньори. Нормално е те да бъдат новата политическа формация на Кирил Петков и Асен Василев, „Демократична България” и "Изправи се БГ! Ние идваме!", ако успеят да прескочат 4-процентовата бариера”, обясни Балабанов.

От партията все още не са в списъка на партньорите на „Продължаваме Промяната”, които подготвят предизборно споразумение с "Изправи се БГ! Ние идваме!" и „Демократична България”. Балабанов коментира и критиките, които от ИТН отправиха към Петков и Василев в качеството си на министри – към единия за канадското му гражданство, а за другия за крадене на интелектуална собственост.

„Винаги сме казвали, че когато човек заема публична длъжност и има факти, те трябва да бъдат публично и всеки човек в една правова държава трябва да носи последствията за действията си.

Това не  променя политическите разговори и приоритети, от които зависят бъдещето на България и българския избирател. Човек трябва да спазва закона, дори и да не е добре направен. За нас най-важното нещо оттук нататък е след изборите да седнем и да направим всичко възможно да има стабилно правителство.

Защото пред държавата има много проблеми. Това са неща, които са надпартийни. Те са в основата на националния интерес, естествено е партиите, които се припознаха като партии на промяната да седнем и да се разберем в името на това България да има стабилен кабинет”, заяви Балабанов.