динодушно всички 188 учредители създадоха Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова за кандидатпрезидентска двойка. Това се случи по време на Учредителното събрание в зала 6 на НДК, съобщава "Фокус".

Анна Заркова, Йордан Камджилов и Цветислава Гълъбова бяха избрани за съпредседатели на Инициативния комитет. Кандидатурите им бяха утвърдени единодушно от присъстващите учредители. 

 


Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова влязоха в зала 6 и бяха аплодирани от присъстващите залата, в която са около 200 души. Сред тях има представители на политическите партии, на местната власт, журналисти и хора от академичната общност, както и представители на културата и изкуството.

В зала 6 на НДК са историкът проф. Искра Баева, проф. Иво Христов, журналистът Анна Заркова, космонавтът Георги Иванов, актрисата Цветана Манева, актьорът Веселин Плачков. Силно е присъствието на местната власт на събитието. Там са кметът на Плевен Георг Спартански, кметът на Садово Димитър Здравков, кмета на Троян Донка Михайлова и други.

Сред политическите лица са Филип Станев от "Има такъв народ", заместник-председателите на БСП Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, евродепутатите от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева и Иво Христов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ