Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ с председател Мая Манолова изпраща трима представители в Инициативния комитет, който издига Румен Радев за кандидат за президент за втори мандат. Това са доктор Галина Таваличка, Мими Караколева и Никола Вапцаров, пише "Монитор". 

Д-р Таваличка е кардиолог и лекар в COVID-отделението в болницата в Кюстендил. Тя беше народен представител от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в 46-ото Народното събрание и член на комисиите по здравеопазване и социална политика.

Никола Вапцаров е активен участник в протестите през лятото на 2020 г. През 2019 г. той оглави Инициативния комитет за издигането на Мая Манолова за граждански кандидат за кмет на София. Мими Караколева е преподавател по Български език и областен координатор на „Изправи се.БГ“ за Ямбол.

От БСП обявиха, че Изпълнителното бюро е решило трима души от партията да влязат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

Към момента подкрепа за двойката Радев-Йотова са изразили от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" на Слави Трифонов и АБВ.

Както БЛИЦ съобщи, след по-малко от час държавният глава и вицепрезидентът ще приветстват участниците в Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурите им като независими кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г.

Учредителното събрание на Инициативния комитет ще започне от 18.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ