Третият път трябва да има кабинет, наистина трябва да има правителство. Лошият сценарий са ГЕРБ и ДПС в управление. В добрия вариант ДБ създава правителство с партньор "Продължаваме промяната".

Това заяви пред БНТ представителят на "Демократична България" Мартин Димитров по повод предстоящите избори и новият проект на Кирил Петков и Асен Василев. 

"По-добрият вариант беше да се явим заедно. Ако това не се случи, то трябва да извлечем максимума от другия вариант", допълни той. 

"Няма как да разцепят "Демократична България". Нашите гласоподаватели са се борили с много, в голямата си част ще гласуват за нас, дори се борим за второто място", коментира Димитров по повод дуото Петков-Василев.  

"ГЕРБ не могат да са наш партньор заради корупцията. Санкциите по "Магнитски" бяха наложени заради липсата на мерки срещу корупцията", разкри бившият депутат.

Представителят на ДБ заяви, че ще направи максимума за съставяне на правителство. 

Според Димитров бившето правителство си е спестило 1 млрд. долара неустойки за внос на газ. Той допълни, че икономиката трябва да е по-бърза от инфлацията.