Дъщерята на служебния министър Виолета Комитова - архитект Гиляна Комитова, е втора в листата на ПП "Продължаваме Промяната" в Ловеч, пише zonanews.bg.
 
На 12.10. коалиция "Продължаваме Промяната" регистрира листата си за участие в изборите за Народно събрание на 14 ноември 2021 г. в 11 МИР-Ловеч.
 


Водач на листата е икономистът Искрен Арабаджиев, който е родом от Ловеч и е възпитаник езиковата гимназия "Екзарх Йосиф I".

Дъщерята на Виолета Комитова се прочу покрай скандалите с ваканционните имоти за селски туризъм. Проучване на медията ни установи, че служебният зам.-министър на строителството и щерка й Гиляна са придобили две вили близнаци на морето с пари от Програмата за развитие на селските райони.
 


Комитова е собственик и управител на дружеството "Вая Холидей ООД", което е получило субсидията. От 3 февруари 2017 г. – денят, в който Виолета Kомитова е назначена от премиера Герджиков, едноличен собственик става дъщеря й Гиляна Комитова. 
 
Получените безвъзмездни средства са в размер на 391 160 лева и са отпуснати с мотива, че госпожата ще развива селски туризъм. Виолета Комитова се е възползвала от пълния размер на допустимата безвъзмездна помощ, т.е. 200 000 евро. 

Строителството на двете кокетни вили-близнаци възлиза на 560 249 лева. За сравнение санирането на блок с 36 апартамента в Луковит е струвал 400 000 лева.