Всъщност това, което много много ни харесва, и на мен, на Кирил Петков в Ицо Хазарта е, че той винаги има активна позиция и тя винаги е била открита и честна, и даже, ако погледнете и песните му, там всъщност много ясно се заявява какви са проблемите в обществото.

Въпросът беше, добре проблемите са ясни, можем ли заедно да започнем да ги решаваме, как можем да започнем да ги решаваме.

Изчегъртаният от ДБ Ицо Хазарта пристана на Кирил Петков срещу щедър бонус

И в крайна сметка, мисля, че постигнахме, как да кажа, като съмишленици решихме, че заедно можем да започнем да решаваме проблемите.

Така Асен Василев от "Продължаваме промяната" коментира в "Още от деня" по БНТ привличането в партията на певеца Ицо Хазарта, който ще бъде и водач на листа в София. 

Знакът и сигналът, който даваме с Ицо е, че даваме шанс на независими хора с ясно изразена обществена позиция и на кариера извън политиката, да помогнат в един читав отбор, какъвто сме се опитали да съберем, за да си оправим държавата и да си я подредим. Това е знакът, който даваме.

Оттам нататък избирателите за кой ще гласуват, за това са избиратели.

Имат 30 дни да се ориентират в програмите, имат възможност да разгледат листите, имат глава на раменете да помислят за кой искат да гласуват и съответно на 14 ноември да направят своя избор, каза още Асен Василев.

Кирил Петков не е имал двойно гражданство, когато влезе в правителството. Той се отказа от канадското си гражданство на 21 април. Ще видим как ще се произнесат избирателите. Дали някои може да бъдат повлияни от това, дали други избиратели няма да бъдат повлияни.

Нека така да кажа, за трети избиратели това реално, че той е нямал гражданство, защото се е отказал, както казах на 21-ви април, мисля че ще бъде напълно достатъчно. В крайна сметка най-важното е какво Кирил Петков свърши.

Това заяви вторият силен човек в "Продължаваме промяната", коментирайки казуса с двойното гражданство на своя харвардски съратник.

Агенциите за социологически проучвания ни даваха първо 8 процента, сега са 16, а според наши проучвания са 20. Имаме достатъчно време до изборите, за да повишим резултатите си и да съберем 121 депутати, каза още Асен Василев.