Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева посети историческата местност Петрова нива и почете паметта на въстаниците, дали живота си за обединена България. 

"Пред жертвите за свободата и обединението на България днес свеждам глава и отново си повтарям думите от войнската клетва: "Заклевам се в името на Република България“, изрече Невяна Митева. 

Тя напомни, че с проф. Анастас Герджиков се кандидатират защото вярват, че нацията има нужда от обединение около обща визия за бъдещето и нов национален идеал.

"Както нашите смели войници са защитавали и отвоювали свободата с кръвта си, така и ние с дела и думи трябва да се обединим отново в името на България. Вярваме, че можем да направим така, че всички български граждани да са един до друг в името на мечтата за просперираща и силна родина", допълни Невяна Митева. 

Невяна Митева е убедена, че България вече няма никакво време за губене и трябва да се предприемат спешни мерки в борбата с коронавируса. Това заяви тя при посещението си в Малко Търново.

„Срещам се с много хора в страната и всички споделят страховете и притесненията за живота и здравето на себе си и близките си. Пропиляно бе много време в бездействие и това е причината сега България да се намира в настоящата безизходица и здравната система да е на ръба“, коментира Невяна Митева.

Според нея инициативата на проф. Анастас Герджиков да сформира неформален кризисен щаб от най-добрите лекари и експерти за справяне с коронавируса е спасително решение и надежда за хората. „Това е реална възможност да се намери стратегия и изход за справяне със здравния хаос. Когато държавата абдикира от своите функции, хората взимат нещата в свои ръце“, допълни тя.