Лидерът на БСП - Корнелия Нинова, която е водач на листата във Варненска област, откри кампанията в морската ни столица като отправи предизвикателство към останалите лидери на политически формации у нас, участващи в предизборната надпревара.   

„Днес се говори само кой с кого ще управлява. А най-важният въпрос е кой какво ще прави в управлението. И понеже твърдим уверено, че ние сме единствената партия с ясен план за действие – ден по ден и стъпка по стъпка, днес тук – от Варна, за първи път отправям предизвикателство към лидерите на другите партии.

Всеки ден ще им задавам по един въпрос. Въпрос, който касае България и добруването на българския народ. Стига са се крили. За да ни избирате, вие трябва да знаете. А, за да знаете, ние трябва да говорим. И днес първият ми въпрос е свързан с настоящето, но и с бъдещето на България и българския народ.

Скъпи варненци, има една изключително важна тема, на която малко обръщаме внимание – това е Планът за възстановяване и устойчивост. Той много би помогнал на Варна, на вас, а и на всеки българин. И ето, че днес дойде новината, че планът на Гърция не само е одобрен, а и през юли ще получат 30 милиарда евро. За развитие на здравеопазване, образование, на инфраструктура, на туризъм. През юли.

А ние все още нямаме План за възстановяване и устойчивост предаден в Брюксел, камо ли  да е одобрен и финансиран. Това ни остави Борисов, това е част от наследството. Но не трябва да се оправдаваме с него, той все така правеше – всичко хвърляше на миналото. Ние просто трябва да знаем – това получихме, но оттук нататък на нас се пада отговорността да свършим работата и затова днес питам председателите на другите партии, лидерите на другите партии: Уважаеми колеги, запознати ли сте с окончателния вариант на Плана за възстановяване и устойчивост на България? Вие знаете ли какво трябва да направим от 12 юли нататък? Вие знаете ли общините с какви проекти трябва да са готови, министерствата и администрацията с каква работа трябва да се захванат?

Искаме да знаем позицията на всички партии по тези въпроси. Защото това финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост гарантира бъдещето на България във следващите 10 и повече години.

Искаме същностен и стойностен дебат между политически лидери и политически партии за бъдещето на България“, категорична бе Корнелия Нинова.