„Държавата трябва да вземе мерки да опази своите граждани, включително и тези, които не разбират, че трябва да бъдат опазени“.

Това коментира пред БТВ кандидатът за президент и лидер на НФСБ – Валери Симеонов по повод въвеждането на COVID мерките. Според него от тази гледна точка мярката за зелен сертификат е правилна.

Той показа своя сертификат за ваксиниране и призова президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев да публикуват своите зелени сертификати, както и министрите.

Според него обаче сертификатът бил въведен "дърводелски" – само за 48 часа. "Това е нелепо, той трябваше да бъде предварително оповестен и това е пропускът на правителството. Навсякъде в Европа е въведен този сертификат и никой не го приема като нарушение на демократични права. Сертификатът е форма на убеждаване на хората да се ваксинират, а не лишаване от свободи“, посочи Симеонов.

Той подкрепи и идеята, че неваксинираните трябва да заплащат лечението си. „След като две години се обясняват рисковете и е дадена възможност за ваксиниране, аз питам от къде на къде трябва ваксинираните, със своите данъци, да поемат лечението на неваксинираните. Нека да си поемат отговорността. Държавата не е длъжна да плаща неразумните бездействия на всеки свой гражданин“, отбеляза Симеонов.

По повод икономическата криза и повишението на цените на електроенергията, Симеонов заяви, че би направил Консултативен съвет при президента по темата. „Бих поискал от изпълнителната власт да потърси и да въведе незабавни компенсации към всички редовно плащащи данъците си фирми.

От друга страна бих предприел и външнополитически действия, които са свързани с преразглеждане на т.нар. „зелена сделка“, каза още кандидатът за президент.

Според него политическата ситуация е такава, че има риск патриотичната общност да остане без представителство както в парламента, така и в президентството.

По думите му НФСБ полага усилия за една дългосрочна стратегия, която да обедини патриотичните сили в България. „Лявото е представено коалиционно от БСП за България, дало е пример за обединение, дясното също е дало пример за обединение, обаче патриотите ги няма и затова не влязохме в парламента“, обясни лидерът на НФСБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платен материал