Столичната Хил клиник, която е специализирана в диагностиката и лечението на урологични заболявания, обяви решението на своя екип да предостави абсолютно безвъзмездно 1000 консултации и изследвания на простатната жлеза. По волята на екипа от тях ще могат да се възползват университетски преподаватели от цялата страна. За запазване на час за безплатен преглед мъжете следва да се свържат с клиниката на тел. 02 439 3131.

"В тези предизвикателни времена ние искаме да подчертаем своята вяра в науката. Университетските преподаватели са тези, които предават знания на младото поколение.и тази концепция движи прогреса на човечеството от древни времена до днес. Стартираме своята кампания този месец в синхрон с международната инициатива за мъжко здраве Movember, на 1 ноември, който у нас празнуваме като Деня на народните будители. Считаме преподавателите в българските университети за съвременните народни будители и искаме да изразим почитта и благодарността си към тях с този жест." обясняват от клиниката.

"Ракът на простатата е коварно заболяване, което има своето, за жалост, бързо разпространение през последните години поради застаряването на населението, тъй като е обичайно да се развие след 50-годишната възраст на мъжа. Поради факта, че не дава ранни симптоми, ракът на простатата остава скрит за заболелия. Единствено специализиран преглед може да открие това злокачествено заболяване в първите му стадии.

Това е и причината ежегодният скрининг на простатата да е от ключво значение за мъжкото здраве." твърдят уролозите на Хил клиник. "Дори при мъже, които имат наследствена обремененост - в семейството е имало засегнат от рак на простатата - баща, чичо, братовчед, то профилактиката трябва да започне дори по-рано, към 45-годишна възраст. Това трябва да стане рутина за всеки човек и той да има доверие на своя уролог." 

Movember, международното движение в което участват от години и Хил клиник, е идея на австралиец, загубил баща си от рак на простатната жлеза. Той решава да постави в центъра на вниманието на представителите на мъжкия пол това заболяване така, както жените говорят често за рака на гърдата. По негова инициатива през ноември всяка година мъжете зарязват самобръсначките и пускат мустаци, за да подкрепят каузата за информираност за мъжките здравословни проблеми. 

"За нас като уролози е съвсем естествено да застанем зад инициативата Movember. Дълбокото ни убеждение е, че мъжете не трябва да се страхуват или да се притесняват от урологичния преглед. Той спасява животи." уверяват от клиниката

В момента и всеки пациент с новооткрит рак на простатната жлеза или на бъбрека, който е изправен пред трудното решение къде и как да се лекува, може да получи безплатно второ мнение в Хил клиник. Консултацията на онкоболни може да се проведе лично или по документи, ако има налични необходимите изследвания, както и от близки или роднини на пациента.

Прегледите в Хил клиник ще се извършват в условията на завишени мерки за безопасност. За всеки пациент е осигурен„зелен коридор“, т.е. организацията на работата е такава, че той не се среща с други пациенти или с членове на екипа ни, които не са пряко ангажирани с лечението му. Лазерите, които използват в клиниката за безкръвно лечение на увеличена простата дават възможност за възможно най-кратък, 24-часов болничен престой, който в момента се предпочита от всички. Настаняването става в самостоятелни стаи, с индивидуален сестрински пост. Разбира се, нивото на хигиена и дезинфекция е изключително високо.