11 години, след като Стависки сложи край на живота на Петър и прати Мануела в будна кома, един българин не издържа и написа гневно послание във Фейсбук. На 5 август фигуристът пие, качва се на мощния си Хамър и помита колата, в която пътуват Петър Петров и Мануела Горсова.
Ето какво пише Ервин Алексиев:

"11 тъжни години. Докато съм жив и я има тази свободна трибуна наречена ФБ, Няма да се уморя да го повтарям и припомням. 
Денят бе пак неделя, годината 2007. Днес на 5 август се навършват 11 години от тежката катастрофа причинена от Максим Стависки, която изпрати Мануела Горсова на 18 години в будна кома и сложи край на младият живот на Петър Петров на 24 години. 11 години липса на живот, сраведливост, покаяние. 11 години абсолютно неадекватно поведение на институциите и обществото.11 години спекулации, раздвояване на мнения и вземане на страни. Катастрофата на Стависки е част от войната между бедните и богатите. Войната на обикновените хора и така наречените известни. Между трезвената „Хонда” и пияния „Хамър”. Сблъсък, който се повтори в съда. Богатите също плачат, но не влизат в затвора. Бедните умират лесно и трудно излизат от кома!"