12 обезпокоителни факта за храните, за които не сте подозирали
Ако сте мислели, че има нещо гнило в продуктите, които купувате, били сте на прав път
2. Знаете ли, че храната, която ви сервират по време на полет, обикновено се приготвя 8 часа по-рано. И ако има закъснение, стотици порции се изхвърлят и преработват в нови.
И това е интересно: Топите мазнини и кипите от здраве с магданоз - четете още на най-полезния сайт zdrave.to
3. За да спрат съставките в безалкохолните напитки от разпадане, компаниите използват броминирано растително олио, което е забранено в Европа, но не и в Северна Америка. Сред вредните ефекти при продължително излагане на бромин са обриви и увреждане на нервите.
4. Чипсът и пържените картофки се правят с химикал на име акриламид, нагрят на висока температура, който обаче е канцерогенен.
5. В птицефермите пилетата са наблъскани едно върху друго. В САЩ изискването е за всяко да има място колкото един лист А4.
6. За да стане дъвката по-гъвкава за дъвчене се използва съставката ланолин, която е секрет от овча вълна.
7. Всички части от прасето се ядат, но за да се извади мозъка, той се пръска с компресиран въздух. Самата струя обаче е вредна и за хората и причинява автоимунни заболявания.
8. Сигурно ще се изненадате, че в някои видове хайвер се съдържа... любимият ви продукт за чистене - боракс или Е285. Той се ползва за придаване на сладост и по-дълъг живот на хайвера.
9. Френският деликатес гъши дроб се прави като животните се хранят насилствено с големи количества, за да се разширят дробовете им.
10. В много заведения за бързо хранене, черните белези от грила по месото се поставят изкуствено.
11. Салатата често пъти крие повече здрави рискове от месото, защото зеленчуците растат в почвата и са изложени на патогени, които могат да се премахнат само с готвене.
12. А знаехте ли, че въглеродният диоксид всъщност се използва за създаването на безкофеиново кафе?
Последвайте ни
0 Коментара: