28 медицински прие съдът за болния от язва Иво Карагеоргиев, който е подсъдим по делото за подготовка на убийството на Иван Тодоров-Доктора, Никола Дамянов и Любен Гоцев, по който освен Маргините, са подсъдими още четирима души, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Днес СГС даде ход на делото единствено за изслушване на петорна медицинска експертиза за състоянието на Иво Карагеоргиев. Операцията на язвата му отначало е минала гладко, но в момента болестта дава периодични проблеми поради факта, че язвата има склонност към кървене. До края на септември е било спряно лечението на подсъдимия. Но на 16 октомври болният е поискал нова помощ. Необходим е нов тип лечение, като в него се избягват определени лекарства, заявиха медицинските експерти. Обичайните физически усилия не са проблем за Иво Карагеоргиев, но евентуалният стрес пречи той да се яви пред Темида. Предстои да му се направи ново изследване, като тогава ще може да се прецени дали той ще участва в следващото заседание.
След кратко заседание съдебният състав реши да не подновява делото, което е временно спряно заради състоянието на Карагеоргиев.
На 12 януари 2009 г. съдът назначи нова експертиза като към екипа от петима експерти, ще бъде включен и съдебен медик. Неговата цел ще бъде да определи дали подсъдимият има възможност да се яви по делото.
Съдът е приел смъртния акт на Светлин Карагеоргиев и го е заличил от списъка на обвиняемите.
Милан Николов /БЛИЦ