Детеубиецът Манчо Панюков от гърменското село Осиково бе осъден на 8 месеца затвор за длъжностно присвояване. Присъдата постанови днес Районен съд-Гоце Делчев.
Той бе доведен под засилена полицейска охрана.  Панюков е подсъдим за кражба на 829 лева. На два пъти делото за длъжностно присвояване бе отлагано. Според  обвинението, Панюков е присвоил парите на 7 и 14 март 2008 година от фирма “Суити 2001-Цветанка Тилева”, където той по това време работел като шофьор. Като такъв е имал право да търгува със стоки на фирмата, която се занимава с производство на сладки.
Той се призна за виновен по първото обвинение, касаещо датата 7 март, но не и по обвинението за 14-ти март. Съдия  Валентин Божинов обаче го призна за виновен и по двете деяния.
"Моля, съдът да прояви снизходителност при постановяване на присъдата", каза в правото си на последна дума по процеса Манчо Панюков.
Той ще излежава присъдата си при общ затворнически режим. В 15-дневен срок от постановяване на присъдата адвокат Ирина Пелтекова, която го защитава, може да обжалва пред Окръжен съд-Благоевград. От свидетелката по делото Цветанка Тилева стана ясно, че сумата от 829 лева е възстановена от бащата на Манчо в хода на делото.
БЛИЦ припомня, че Панюков жестоко уби двете си деца през февруари тази година. Тогава той запали и къщата на тъста си, а в пожара пострадаха петима души. Панюков е в ареста в Благоевград с постоянна мярка "задържане под стража". Съпругата му все още е в тежко състояние в "Пирогов". /БЛИЦ