Срещу осем служители на Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” към ГДКП са образувани дисциплинарни производства за смъртта на Пламен Куцаров. Сред тях е и отстраненият началник на отдел “Контратероризъм” в ДПОТП Атанас Димитров, съобщиха от МВР.
След извършена проверка от Дирекция “Инспекторат” на МВР по разпореждане на министър Михаил Миков във връзка със смъртта на Пламен Куцаров на 21 януари т.г., с министерска заповед са образувани осем дисциплинарни производства срещу служители от Дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност” в ГДКП, за които има данни, че са извършили тежки нарушения на служебната дисциплина. Налице са данни от проверката на Дирекция “Инспекторат”, че осемте антимафиоти са действали неправомерно при участието им в специализираната полицейска операция, в хода на която е настъпила смъртта на Пламен Куцаров.
Той почина след изследване на детектор на лъжата. Адвокатът на семейството на починалия предположи, че се е задушил заради качулката, която е била поставена на главата му още при задържането му, което е неправомерно.
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков подписа заповеди за дисциплинарни наказания – порицание за срок от една година - на комисар Петър Владимиров – временно изпълняващ длъжността директор на ДПОТП и на неговия заместник главен инспектор Калин Михов. Наказан е и водещият разследването инспектор Николай Младенов. /БЛИЦ