Златомир Иванов беше повече от 20 часа в ГДБОП. В 1 часа бе освободен, разпитан е в качеството си на свидетел, къде живее и какви коли управлява. Това заяви пред журналисти адвокат Мариана Тодорова.
„Задавани са му конкретни въпроси, на които е отговорил и е бил освободен. Не може г-н Иванов да отговаря за всичко, което се случва в тази държава. Той си има бизнес, който си управлява. Криминално проявен е, осъждан е, но не може за всяко по-тежко престъпление да се спряга той”, отсече тя.

Извършителите на отвличането на Адриан Златков все още са неизвестни. Ивайло Борисов е обвинен като помагач на неизвестните извършители на отвличането. Другите трима също са в качеството на помагачи.

Г-н Ивайло Борисов е приятел заедно с другите две лица от мъжки пол. Не зная какви са му отношенията с дамата, която е задържана. Доколкото разбрах, тя е приятелка на един от двамата. Мартин Марков му е близък приятел и от време на време управлява колата на г-н Борисов.

Шкода и опел са автомобилите, използвани при отвличането на Адриан Златков. Номерата на шкодата са посочени. Тя е използвана при самото отвличане”, уточни адвокат Тодорова.

Ивайло Борисов, по прякор Ториното, е обвинен като помагач на неизвестните извършители на отвличането на Адриан Златков, стана ясно още от думите й. Заедно с него като помагачи са обвинени още трима души, от тях и една жена.

Ивайло Борисов-Ториното бил приятел с останалите трима обвинени мъже. "Не знам какви са му отношенията с дамата", каза още тя.

Както БЛИЦ съобщи, четирима души са обвинени за отвличането на Адриан Златков. Един от обвинените е Ивайло Борисов, известен с прякора Ториното. Другите са двама негови приятели и гаджето на единия от тях. 

Адриан Златков беше отвлечен в края на август, а на 11 септември беше пуснат невредим на свобода, след като родителите му платиха откуп.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ