Дори и да сме в норма, с приемливо тегло, може да се чувстваме дебели и да искаме да отслабнем. Там. където сме по-заоблени, често прикриваме с дрехите си и тези килограми стават по малко видими, но когато се съблечем, истината е наяве, пише gotvach.bg.
Една от най важните причини за заоблените форми най-често е храненето. Когато имаме в повече 3 кг, режимът на хранене е лек. Сутрин може и без закуска, на обяд хапваме нещо неангажиращо, без много да се дъвче, за да са пълни стомасите.

В следобедните часове между 16-18 чеса се огладнява. После следва обилна вечеря пред телевизора и сън. Понякога дори не ни се яде, а се тъпчем, все нещо гризкаме, а после тялото ни отмъщава с натрупаните килограми.

И това е интересно: Тънка талия с кралицата на плевелите - четете още на най-полезния сайт zdrave.to

Важно е да спрете произволното гризкане на каквото и да е. Първо, трябва да се фиксират часовете на хранене и да осигурим на организма хранителни вещества, нужни за момента. Можем да хапнем по малко захар всеки ден, но трябва да се приема в точно подходящ момент.

Закуската е основното хранене за деня. Ако не ви се яде още сутринта, може да закусите към 10 чеса. Това е идеалният момент за закуска, тъй като по това време сме под въздействието на кортизола - хормон, който изисква захар. Закуската е добре да съдържа сложни захари, каквито има в пълнозърнестия хляб, намазан тънко с масло, а защо не и конфитюр.

Не се пренебрегват и протеините. Най-добри за тази цел са сиренето, натуралният йогуртили просто едно сварено яйце. Когато закуската е слаба, бързо се огладнява и неволно търсим нещо за залъгване на глада.

За обяд е грешка да се включва салата или порция сурови плодове или зеленчуци, 12:30 чеса е времето, когато трябва да осигурим на организма протеини и захари. [Сандвич също става за обяд, но трябва да съдържа пилешко месо. Ако си позволявате десерт, лошо няма - това е моментът да му се насладите, без да изпитвате вина. Може да е парче торта, сладкиш,млечен десерт, шоколадов мус и др. вкусотии.
Следобяд - време за лека закуска, шоколад с мляко, мляко с ориз, кафе и сушени плодовеили йогурт с конфитюр. Тази закуска трябва да е в малки количества, без да се прекалява.

Никога не консумирайте захар след 17.30 часа. Организмът няма да ви го прости и ето ти нови килограми.

Вечеря - тялото се готви за сън и трупа запаси. Имаме нужда от протеини, но заложете на леката храна. Рибата е чудесен вариант и ни снабдява с достатъчно количество протеини. Всички морски дарове са чудесна вечеря и ни доставят омега-3 мазнини.

Ако обичате плодове или зелена салата, не се лишавайте от тях. Подправете ги с малко зехтин, така те ще се усвоят по-добре през нощта. Зеленчуците може да са приготвени и катоогретен или супа.

Друго важно правило, за да не пълнеем, е движението. Ходете пеша, спортувайте, танцувайте, извършвайте каквото е да е движение. Ако спазваме тези правила, няма да имаме ядове с килограмите!