Скандалът с разпространения от Елена Йончева запис, уличаващ в корупция министърът на културата Боил Банов, ескалира постоянно.
„От 4 години съм рекетиран с този запис, само че аз спя много спокойно и всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет”, бе моменталната ответна реакция на министъра на извънреден брифинг. БЛИЦ потърси за коментар и актьора Христо Мутафчиев, който по традиция е пределно точен и директен в позицията си.

 
„Не е добре за културата на българина... на българин-избирател, на евродепутатите ни, да бъде заливан от медийни с недоказани обвинения по адрес на когото и да било, най-вече на министъра на културата. И то ден, след като той (Боил Банов, б.а.) се върна от Европа с портрет на Батенберг, спечелен за България лично от него”, заяви Мутафчиев.

И напомни: „Преди години, след така и недоказаната костинбродска афера, бившият журналист от bTV (Николай Бареков, б.а.) стана евродепутат! E, това ли е начина да станеш евродепутат??? В крайна сметка всеки в тази държава по Конституция е невинен до доказване на противното.

Анелия ПОПОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!