От 4 години съм рекетиран с този запис, само че аз спя много спокойно и всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет. Това заяви на извънреден брифинг министърът на културата Боил Банов във връзка с обвиненията на Елена Йончева за ощетяване на държавата със 700 000 лева.


"Хайде да не ме употребяват по-силни думи, защото съм разгневен. Този проект "Ларгото" беше изключително важен и мащабен. Вероятно по онова време съм псувал, повишавал съм тон и ако ми се извадят думи от тия хиляди оперативки, могат да се скалъпят още 56 000 записа. Аз се казвам Боил Банов. Всеки, който се опитва да ме дискредитира по този начин, защото аз не го считам, като дискредитиране на мен, а дискредитиране на правителството и Министерство на културата - моите колеги, които работят усърдно за благото на България. Много е хубаво, че точно след като направихме вчера нещо наистина хубаво, с което да се гордеем с подносите и великолепната картина на Батенберг, много е хубава тази картина днес. Браво!", каза Банов.

Обрат! Рашидов попари Йончева за аферата "Ало, Банов съм", обвиненията се пропукват 
 

"Не знам как да коментирам повече тези глупости", каза той. 

"Има заведена искова молба от министерството и в момента тече процедура за тези пари. Това беше труден проект. Няма спестени пари на никого. Оставка съм готов да подам мигновено. Аз съм български режисьор, не министър", добави той. 
 

"Вероятно ще заведа молба след всичко това. От години ме рекетират с този запис. Тези пари не са опростени. Всички тези пари са описани в исковете. Ще се консултирам с адвокати и ще съдя който мога по трасето", заяви Банов, удряйки по трибунката. 

Цацаров със светкавични действия заради аферата "Ало, Банов съм!" 

„Елена Йончева явно борави с непроверени информации. Радват се, като клеветят! Този Ангелов сигурно й е предоставил информацията, но аз на рекет не се поддавам и това го знаят страшно много хора“, каза Банов.
 
"Тази инсинуация и този опит за гавра, не ги приемем. Противопоставям им се твърдо с всички мерки на закона. Мисля, че този запис вероятно е от 2015-а – 2016-а година. Пускат го заради изборите. Лошо нацелено е това обаче. Явно целта им е да омаскарят всичко и всички. Съжалявам, че съм многострадален, но не съм разстроен, а ядосан“, завърши Банов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ