Ангел Георгиев проведе среща с граждани на предизборната шатра на „Възраждане“ в град Смолян. На нея бяха обсъдени теми от външната политика на страната ни.

„По отношение на външната ни политика България не може да си позволи да прекратява дипломатическите си отношения с нито една велика сила. Видяхме последиците от подкрепата, която всички партии от 47-то Народно събрание без „Възраждане“ оказаха на наложените санкции от Европейския съюз на Руската Федерация.

Тези санкции днес се заплащат от българския народ, който се притеснява от предстоящата зима, нарастващите сметки за ток, газ, храна. Всеки български гражданин усеща последиците от грешните управленски решения, взети очевидно под чужд натиск и влияние.

Ние от „Възраждане“ сме категорични, че трябва да поддържаме добри дипломатически отношения както на изток, така и на запад, и можем да го направим, защото сме независими от чужд влияние.

Единственото, което ни интересува, е българският национален интерес. Не е в интерес на българските граждани да сме в списъка на вражеските страни на която и да е велика сила. Не можем да плащаме за войни, които друг води. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз и това трябва да бъде отчетено от него. 

Ако българските граждани дадат доверието си на „Възраждане“ на предстоящите избори, ние ще възстановим дипломатическите отношения с Русия, ще седнем на масата за преговори с „Газпром“ и ще осигурим дългосрочни доставки на газ за страната ни на възможно най-ниски цени и без посредници.

Не може съдбата на българската икономика да е поставена в риск от липса на планиране и работа на парче. Доставките на газ трябва да са гарантирани.

До момента управляващите позволяват двойният стандарт в политиката на Европейския съюз да влияе на живота в България. Само преди дни Азърбайджан нахлу в Армения. За тази агресия никой не говори, няма централно място в новините ни и Европейският съюз не налага санкции, а до украинските знамена не се появяват арменски. По време на военните действия и в Армения умират хора, но за тези жертви никой не говори, няма санкции за Азърбайджан и никой не обсъжда спирането на азерския газ.“, коментира кандидатът за народен представител на „Възраждане“.

Ангел Георгиев е водач на листата на кандидатите за народни представители на „Възраждане“ за 16-ти МИР Пловдив и 22-ри МИР Смолян. Той беше депутат в 47-то Народно събрание и член на комисията по външна политика.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!