Дойдохме сами, това заяви Ангел Христов, който заедно с Пламен Галев бе разпитан в Националното следствие. Той бе категоричен, че двамата не се крият и даже искат да бъдат разпитани.
Не сме поканени по надлежния ред. Късно снощи разбрахме, че е имало обиски в домовете ни, но нищо не е открито. Бяхме снощи в кафенетата в Дупница, допълни Христов. Той отрече заедно с Пламен да са имали предварителна информация за акцията. Според него те били поканени в ОДП- Кюстендил в свободен разговор. Предположили обаче, че ще има акция и той изнесъл семейството си от дома им, където оставил хора да съдействат. Христов заяви още, че двамата с Галев нямат нищо общо с бизнеса на автокъщите.

Както БЛИЦ съобщи, бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, са в националното следствие. Пред БЛИЦ директорът на Националната следствена служба Бойко Найденов каза, че продължават следствените действия по започналата вчера операция съвместно с МВР и данъчните служби.

Досъдебното производство за пране на пари е образувано срещу неизвестен извършител, каза пред БЛИЦ градският прокурор Николай Кокинов. Ще бъде образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества срещу Николай Клисарски - Коко, чието име бе намесено преди години около откритата нарколаборатория в Дупнишко.

Във връзка с проведената съвместна акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници” и НАП, при която на територията на Дупница, Перник и София бяха извършени действия по разследване в административни и жилищни сгради, са събрани достатъчно данни за престъпна дейност, съобщи по-рано днес МВР.

БЛИЦ припомня, че за братя Галеви беше съобщено, че са "в неизвестност" вчера, след като прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, агенция “Митници” и НАП предприеха масирана акция в Дупница, Перник и София. Проверяваха се автокъщи, офиси, административни сгради и жилища, извършвани бяха претърсвания и изземвания в 13 обекта. Целта на институциите е събиране на допълнителни доказателства за престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителна система, обявиха от МВР. Днес от опозицията се възмутиха, че има изтичане на класифицирана информация за операцията на МВР и ДАНС срещу братя Галеви, които не бяха задържани при акцията срещу тях. /БЛИЦ