"Пази Боже от такава любов" - така иронично коментира при днешната си пледоария адвокат Иван Томов твърденията на Анита Мейзер, че убитият й мъж Николай бил любовта на живота й. Защитникът, нает от близките на културиста, заяви в съдебната зала, че досега всички обяснения на подсъдимата си противоречат, а версиите й една с една не си приличат на финала на процеса, съобщава Moreto.net.
Частният обвинител коментира, че и преди, и след убийството Анита Мейзер е действала изключително странно и нелогично. По думите му един от абсурдите е обяснението, че след смъртта на Николай, отишла до магазина да си напазарува с цел да си изгради алиби, но връщайки се му се ядосала и затова набила безжизненото му тяло. Междувременно, докато била в бакалията очаквала като се върне мъжът й да е възкръснал.

Според адвоката твърдението, че е бутнала 101-килограмовия труп от масажната маса и то върху сак също е много съмнително. Нещо повече, идеята й била да го премести на терасата, за да излезе духът му извън жилището. Вместо да го издърпа на балкона обаче, Мейзър тръгнала да вади мъртвия си съпруг пред входната врата. 

Междувременно в трите часа след убийството, освен че ходила в магазина, сложила пране в пералнята, къпала се и с веро почистила капките кръв, защото била чистница. Преди да се обади в полицията излязла втори път, но вече с джипа си. Тогава изхвърлила на автобусна спирка празния сак, а на други две места из града -"свинските опашки", с които се задушил Николай. Освен това преди да се свърже с приятеля си и съсед Кирил Вълчев - Скалата, говорила с частен детектив. С ирония адвокат Томов коментира също твърдението на Мейзер в едно от предходните съдебни заседания, че притежавала десетина сака и редовно ги изоставяла на разни места.

Същевременно, според него, разминавания има и в показанията на миската за причините за смъртта на мъжа й. Тя не давала категорични обяснения дори по време на следствения експеримент преди делото. Така например, първоначално тя твърдяла, че е сложила две "свински опашки" на врата на Николай и ги стегнала едновременно. По-късно версията й се променила и тя вече казвала, че преди да затегне стяжките си сложила ръкавици. 

Освен това, докато културистът лежал на масажната маса в апартамента с вързани ръце и глава, тя търсила апликация в телефона си, за да снима видео. По нейни обяснения той я псувал и й казал да вземе друг телефон. След като по нейни думи разбрала, че "нещата не вървят на добре", тръгнала към кухнята да търси нож, за да отреже "свинските опашки". После се върнала и с нож, и с ножицата, която намерила до масата за масажи, не могла да спаси мъжа си.

Според адвокатите на близките на починалия обаче, така и не е станало ясно защо двамата са решили да правят запис в тъмно помещение, а Николай е бил облечен с връхна дреха с качулка, след като целта е била да се покаже физическата му мощ. Въпросителни, по техните думи, буди и фактът, че културистът не е загрял преди номера, не е правил и репетиция предните дни.

По време на огледите в дома на Мейзер след убийството пък, разследващите намерили в шкафче с ключ, сигнали и писма от различни дати, писани от нея. В тях миската обяснявала, че ако й се случи нещо, виновен ще е Николай. В тази връзка адвокат Томов припомни случая на инсценираното от нея отвличане през 2011 година и последвалото й признание, че се укрила в Турция, за да разбере доколко е силна любовта на мъжа й. Според нея това щяло да надгради връзката им.

В крайна сметка съдът реши Мейзер да лежи в затвора 4,6 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ