Възможно е присъдата на Анита Мейзер за убийството на Николай Димов да се окаже по-тежка. Според прокуратурата освен в убийството на Николай, тя е виновна и в подкупване на полицаи, за да не остане в ареста.

В началото на процеса Мейзер направи самопризнания, но тя се отказа от тях. Точно затова тя няма шанс да намали с 1/3 присъдата, която ще й бъде наложена от Варненският съд тази седмица.

Анита Мейзер бе задържана от август 2016 година, след като в дома й бе открит мъртъв съпруга й Николай Димов. Той бе открит удушен със стегнати свински опашки около врата. Кабелните връзки са поставени от Анита. Тя казва, че той я накарал да ги стегне, а след това се задушил, защото не успял да ги скъса.

Анита бе осъдена на 4 години и половина затвор за убийството по непредпазливост. Със самопризнанията си получи 3 години зад решетките, като вече е излежала една, докато тече делото.

Процесът бе върнат за преразглеждане от втората инстанция и Мейзер използва момента, за да се откаже от показанията си, пише столичен ежедневник.

Тя твърди, че е била подведена от прокурор Виолета Радева да си признае. В замяна й обещали на 90% да я пуснат на свобода.

Така, ако варненските съдии дадат отново същата присъда, Анита не може да се ползва от съкращаването на наказанието си и ще остане година и половина отгоре.

На последните заседания всички искания на Петранка Димова - майка на загиналия, бяха отхвърлени от съда.

Поверениците й, които вече са трима, настояваха за нови послесмъртни експертизи, като дори представиха независима експертна оценка, изготвена в София.

В нея се твърди, че Николай е бил първо ударен, след това вързан със свинските опашки. Според медиците е възможно да се е задавил от притока на кръв, шуртяща от счупения му нос.

Те смятат и че някой може да е натискал устата и носа му и това да е ускорило задушаването. В подкрепа на това са кръвонасядания от вътрешната страна на устните му, синини по бузата му и травма от удар в тила с остър предмет. Този анализ не бе допуснат за обсъждане в съдебна зала.

Процесът продължава да се води по обвинение за непредумишлено убийство. До момента обаче никой не споменава и дума за подкупа, който се твърди, че Мейзер е предлагала. Дали ще бъде осъдена за тези твърдения на униформен, ще стане ясно тази седмица.

Ако остане само обвинението за убийството, Анита може да се размине и с условна присъда.

А междувременно се твърди, че зад решетките Мейзер пише... автобиография. И дори твърди, че имало искания от няколко американски продуценти да разкажат историята й.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!