Бившият висаджия Антон Генадиев - Санжето е обвинен в изнудване на пловдивски бизнесмен. От Окръжна прокуратура потвърдиха, че срещу Генадиев има повдигнато обвинение по чл. 213-а за изнудване на длъжностно лице, а преди броени дни съдът му е наложил мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лева. Освен за рекет, той е разследван и за заплаха за убийство, съобщава “Марица”.

Медията твърди, че Генадиев се е намесил във финансов спор между съдружниците в “Черноморски солници” АД Николай Пиронков и Георги Николов. Всеки от двамата притежава по 50 % от фирма “Никдоналд”, която пък държи 80 % от акционерното дружество, чиято производствена база е в Бургас. Жалбата в прокуратурата е подадена от Пиронков, който твърди, че е притискан от Генадиев. Деянието, за което е повдигнато обвинението, е извършено през ноември 2011 г. Самият Генадиев коментира, че “не смята, че е нарушил законите, но прокуратурата е в пълното си право да му повдигне обвинение. Нещата ще се решат в съда”, бе лаконичен той.


Месец преди визирания от прокуратурата период - ноември 2011-а, в Държавен вестник е публикувано разпореждане на 18-и състав на Пловдивския районен съд, с което на “Черноморски солници” се забранява да извършват плащания на акции. Забраната е наложена по молба, внесена в съда от Николай Пиронков. Според ДАКСИ Антон Първанов е собственик на фирма “А Финанси” ЕООД с предмет на дейност “представяне и управление на заеми и извършване на лизингови дейности и финансови услуги. Дейности, за които не се изисква даване на предварително разрешение”.

От прокуратурата на този етап не влизат в подробности за доказателствата по делото. Според източници на “Марица” обаче, изнудваният бизнесмен е представил есемеси със заплашително съдържание.

Генадиев, който години наред бе един от най-охраняваните бизнесмени в града, напоследък се появява изключително рядко в публичното пространство, а охраната му е драстично редуцирана. Сочен като един от основните играчи на пазара за дрога в Южна България, той и до ден днешен не е задържан с наркотици, нито пък е бил подсъдим по дело за трафик или търговия със забранени вещества.

Името на Антон Генадиев - Санжето нашумя около убийството на Милчо Бонев - Бай Миле през 2004 г. Тогава в опожарената кола на килърите бяха намерени бронежилетки, регистрирани на името на фирма на Генадиев. Пред съда бизнесменът се оправда, че бронежилетките били откраднати непосредствено преди екзекуцията на Бай Миле, но неясно защо Санжето не уведомил за това полицията. След скандала около името му, бившият висаджия бе преместен в Града под тепетата, където където местните го сочат като наркокрал.