Рядко има пленум на БСП, на който няма сблъсъци. В партията винаги има противопоставяне на лидерството. Тези, които сега управляват бяха доста по-бурна опозиция от сегашната. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев в предаването "Офанзива" по Канал 3.

„Водачи на листите има, списъкът не е изчерпателен. Няма как президентът на ПЕС да не участва в листата. Не мога да си представя как той няма да е на първо място, но Нинова ще реши“, добави Кутев.

На въпрос има ли вътрешна опозиция, която не иска Станишев да е начело на листата, Кутев отговори: "Сигурно има съпротива срещу него в някои среди. Той е един от най-успешните политици. Той изкара пълен мандат като министър-председател и то при много добри икономически показатели", припомни Антон Кутев.

„Мантрата, че при Станишев БСП не печели избори я създадоха хора от БСП. Сергей има своето място е българската политика“, подчерта той.

Антон Кутев каза още, че той няма никакво съмнение, че едни избори за нов председател ще завършат с нов избор на Корнелия Нинова. По думите му един общопартиен избор с неясни правила ще изисква огромен ресурс. Ние не сме в състояние в БСП да направим избори, които ще са прозрачни. Кутев призова да се изработи нов механизъм за провеждане на избори.

Той коментира и искането на имунитетите на двама партийни членове Георги Михайлов и Елена Йончева. "Не ги познавам двамата достатъчно добре. Това, което съм виждал е едни хора, които спазват принципите си. Елена Йончева не ми се вижда като перач на пари. Дълбоко вярвам в невинността им, другото е работа на прокуратурата. Според него зад обвиненията прозират явен политически натиск. Той предупреди Камарата на строителите, че сблъсъкът, в който влизат ще доведе до много тежки последици за всички в държавата.