"В строителния бранш инвестициите ще са най-вече в инфраструктурата, а не във високото строителство. Като цяло тази година обемът на строителство ще е по-голям от миналата година! Това съобщи днес в Ловеч Асен Гагаузов. Министърът на регионалното развитие и благоустройство в коалиционното правителство на Сергей Станишев, зам.-министри и депутати от Коалиция за България са на работно посещение в Ловешка област.
Целта на десанта на групата управленци е да се запознаят с проблемите на гражданите по места. Те са придружавани от шефа на Областния съвет на БСП Евгени Узунов и от зам.-областния управител Илия Лилов. До края на деня министър Гагаузов ще има срещи с областното ръководство на Национална агенция "Пътна инфраструктура", с представители на строителния бранш и с кметове на общини, подали проекти по Програма "Регионално развитие", а от 16 ч в Дом "Преслав" - с граждани и симпатизанти. По-късно в Троян той ще разговаря и с кмета на общината Минко Акимов по проблемите с обходния път, преминаващ през града.
Според Гагаузов посещенията на министри и депутати от управляващото мнозинство нямат единствено предизборен характер. Те се провеждат за трети пореден път и са планувани още преди две лета. "И сега имаме с какво да се похвалим. Лошото е, че не го правим редовно", спомена още министърът.
По неговите думи държавата не ще осинови нито един бранш заради световната криза.
Гергана Димитрова, БЛИЦ