Попълнете търсена ключова дума или фраза

Асоциацията на прокурорите: В качествата на Гешев се убедиха всички

https://blitz.bg/obshtestvo/asotsiatsiyata-na-prokurorite-v-kachestvata-na-geshev-se-ubedikha-vsichki_news710061.html Blitz.bg

Няма нагнетяване на обстановката между съдии и прокурори, има едни неуспешни опити на група хора да противопоставят двете гилдии, смята Даниела Ангелова

София, България 18 Ноем. 2019, 17:37 627 прочита 13 коментара
Становището на Асоциацията на прокурорите в България е, че процедурата за избор на главен прокурор е законна. Това заяви зам.-председателят на Асоциацията Даниела Ангелова.

„Становището на  Асоциацията на прокурорите в България относно това какви да бъдат качествата на новия главен прокурор беше зачетено и ние участвахме в определяне на профила на новия главен прокурор.

Затова и застанахме плътно зад номинацията на Гешев, след като той беше предложен от прокурорската колегия за това да бъде кандидат за главен прокурор”, коментира пред Нова телевизия. 

„Цялото общество стана свидетел на изслушването на Гешев, което продължи повече от 8 часа. В неговите качества се убедиха всички, които имат желание да разберат какъв ще бъде новият главен прокурор”, каза още тя.

„Това е видно и от избора, който беше преповторен на 13-ти ноември. С впечатляващо мнозинство Гешев получи решението на ВСС в негова полза”, посочи Ангелова.

„Считаме, че процедурата е напълно законна и следва да продължи по предвидения ред”, категорична бе тя.

„Ние, като Асоциация на прокурорите, призоваваме за по-скорошно приключване на процедурата. Призоваваме да се подходи държавнически, с държавническа мъдрост и отговорност, за да не се осъществи някакво вмешателство в дейността на прокуратурата”, коментира Даниела Ангелова.

По думите й няма нагнетяване на обстановката между съдии и прокурори. „Има едни неуспешни опити на група хора да противопоставят двете гилдии – прокурорска и съдийска”, каза още тя.

13 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам