Плажът "Изгрев" край Шкорпиловци от години е притегателно място за хората, които предпочитат спокойствието. В почивните дни те са стотици. Автомобилите си паркират край тесния и осеян с дупки път - в затревени участъци, а често и на пясъка, предаде БНТ. Обозначителни табели няма.

"Това са дюни, това са естествени образувания. Няма кой да ги натрупа с багерите. Жалкото е да не ги застроим. Забележките си ги правим първо на нашите деца, на семействата и оттам се разпространяват в обществото. Това е правилния начин", коментира Андрей Андреев, който почива със семейството си там всяка година.

Съмнява се, че автомобилите и палатките могат да унищожат природните образувания, но и не одобрява паркирането върху тях.

Плажовете "Изгрев" и "Шкорпиловци – север" са неохраняеми. Някои от дюните пък се оказват частни имоти, придобити след заменки, със статут на земеделска земя. Ако някой от почиващите реши да паркира там, държавната администрация няма право да го санкционира. Това може да направи само собственика на парцела.

Областният управител на Варна Стоян Пасев припомни, че близо до съседния плаж "Шкорпиловци – Юг" са изградени три платени общински паркинга именно с цел опазване на пясъчните дюни.