Пандемията роди още един феномен за празниците, който ще се окаже поредна добавка към пенсията на сръчни домакини.


В сайтовете прелива от обяви на баби готвачки, които рекламират дарбата си да въртят перфектни манджи и да изпълняват стъпка по стъпка празничните ритуали за Бъдни вечер, пише Марица. 

Хората, които имат работни и домашни ангажименти или пък просто искат да си починат, а не да се потят в кухнята в святата нощ, могат да си осигурят отрупана маса за четирима срещу сумата от 25 лв. Бабата ще осигури продуктите и ще сготви желаното постно меню.

После ще ви уведоми по телефона, че е готово за взимане. Единственото неудобство е, че ще трябва мераклиите сами да си го донесат до вкъщи, но пък ще си спестят доста усилия.

В нета има и оферти от пенсионери за 35 лв., като в цената е включена и бутилка с 2 литра домашно вино. За 30 лв. пък освен вечерята, обява на пенсионерка включва късмети и украшение за елхата по избор. 

Мераклиите за бабините рецепти се множат, но не е ясно дали възрастните готвачки ще смогнат със заявките. Но твърдят, че със сигурност няма да оставят клиентите си гладни за празника.