Таксиметрови шофьори превърнаха в тоалетна ъгъла на кръстовището на бул. "Шести септември" и ул. "Никола Войводов" , в съседство със Семинарията в Пловдив.

Граждани, живеещи и работещи в района, ежечасно стават свидетели на нелицеприятни гледки, пише trafficnews.bg.

"Всеки път, когато погледна през прозореца, на улицата до мястото на съборения ресторант виждам спряло такси и мъж, който уринира на стената на съседната сграда. Каква столица, каква култура! Тук сме все едно в някоя африканска държава" , възмущава се пловдивчанинът Румен Димитров. Само в рамките на 20 минути днес той е заснел двама нарушители на обществения ред. За съжаление това далеч не е единственото обществено място превърнато в тоалетна от таксиметрови шофьори. Подобно е положението и в крайната алея на Лаута, в близост до бул. "Санкт Петербург".  Входът към пустеещият терен срещу кметството на ЖР "Тракия" прилича на нужник. Въпросните шофьори едва ли могат да се оправдаят с липса на достатъчно места за лични нужди.


Всяка бензиностанция в града има отворени тоалетни, в големите хипармаркети има както санитарни възли , така и удобни БЕЗПЛАТНИ паркинги, на които може да се спре. Така че места не липсват. Това, което липсва очевидно е елементарна култура и възпитание.