Делото, заведено по жалба на Николай Бареков срещу решението на ЦИК, с което бе отхвърлена регистрацията на „Презареди БГ” за участие в изборите, приключи. Само 15 минути след началото, тричленният състав на ВАС обяви, че  ще излезе с решение по казуса утре до обяд. „Безкрайно съм изненадан, очаквах да чуем решението веднага. Въпреки приетите доказателства, съдиите ни оставиха на скамейката отново”, коментира Бареков минути след като излезе от съдебната зала.
Както в съдебна зала, така и пред медиите евродепутатът отново подчерта, че при подаване на документите за регистрацията членовете на ЦИК не са открили никакви пропуски, поради което и не са дали нито устни, нито писмени указания за отстраняването на такива. По думите му пред върховните съдии сега има две възможни решения.

Първото, което самият той определи като абсурдно, е формацията да се яви на изборите със старото име „България без цензура”, което вече не съществува в правния мир, а второто – на предстоящите избори партията да участва с актуалното си към днешна дата наименование, за което са гласували единодушно членове и симпатизанти на формацията – „Движение Презареди България”.

 „Ние сме единствената партия в момента, която не може да започне своята предизборна кампания”, оплака се партийният лидер и подчерта, че в момента заради случващото изпуска важни гласувания в Страсбург и предварително уговорена среща с българите в Чикаго.

Попитан защо заявлението за новото име на партията е подадено чак на 24-ти февруари, предвид че Конгресът на партията се е състоял на 7-ми януари, Бареков обясни, че първоначално е било запазено името „България Презареждане”, но симпатизантите и членовете на партията са гласували с абсолютно мнозинство за „Презареди България”,  заради което се е наложило процедурата да бъде извършена отново.

„Безумието тук е, че чакахме две седмици СГС да ни каже  дали може да обърнем само словореда на запазеното от нас вече  име”, допълни Бареков и уточни, че това е една от многото процедурни хватки на съда. „ За разлика от мен, миропомазаният Христо Иванов нямаше проблем със запазване на името си”, отбеляза още той.  

Целият умишлено затруднен процес около регистрацията на партията Бареков определи като медиен фарс, който „някой му е погодил”.  Като изтъкна, че и двете дела (пред СГС и пред ВАС) са били насрочени на знакови дати като 2-ри и 14-ти февруари, Бареков констатира, че „този някой иска да подчертае изключителната си фиксация” към него. Той отбеляза обаче, че няма нищо против, тъй като се смята за привлекателен мъж.

Бареков отново поиска оставката на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и колегата му от Софийския градски съд Калоян Топалов. Евродепутатът обяви и че ще поиска двамата да бъдат изслушани от Висшия съдебен съвет (ВСС). По думите те са основното пипало на мафията и основна причина българската съдебна система да не работи. „Аз съм евродепутат, разхождам се папка изрядни документи и адвокати, и не мога да се преборя с тази абсурдна машина”, заяви Бареков и попита: Вие представяте ли си какво тя причинява на обикновените граждани?

Евродепутатът се закани да поиска от компетентните европейски институции ревизия на всички знакови дела, водени в България през последните 20 години. „Не може да няма нито едно разкрито поръчково убийство и да няма нито един корумпиран олигарх или политик в затвора”, отсече той.