200% съм сигурен, че Презареди БГ ще участва на изборите. Това заяви Николай Бареков в телефонно интервю за ТВ БАЦ. Независимо от капана, който управляваният от мафията СГС заложи на Презареди БГ, като отложи решението си за последния възможен момент, формацията е подала жалба във ВАС и се надява в тридневен срок справедливостта да бъде възстановена, тъй като всички документи са юридически изрядни.
Остава обаче проблемът с корумпираността на съдебната система и спешната нужда от реформа. Общественото внимание е насочено към Прокуратурата, но това е грешка, смята Бареков. Съдът има по-голяма нужда от реформа, тъй като именно той е институцията, с която се сблъскват обикновените граждани, за разлика от Прокуратурата, която е за престъпниците. Случаят с регистрацията на Презареди БГ за пореден път доказа корумпираността на съда и мафиотските структури, които стоят зад него.

По отношение на изборите, Бареков каза, че предизборната кампания е един огромен популизъм и фарс. ГЕРБ и БСП се опитват да се представят като алтернатива една на друга, а истината е, че и едните, и другите загробиха България. В допълнение идва и безпринципността на Патриотите, които се канят да са патерица на този, който управлява.

Дясното пространство се разпада, а десните са се разроили. Срам ме е от поведението на "десните", на хора като Радан Кънев и Христо Иванов, който си позволи да излъже, че има 20 хил подписа, добави Бареков. Поради тази причина  той е поискал от медиите да не обявяват неговата партия като дясна. Като цяло, дясното пространство се разпада, заключи той.
 
Припомняме, че от Софийски градски съд, след като изтече 7-дневният срок на обжалване, отказаха да дадат на формацията влязлото в сила решение, че "България без цензура" е официално преименувана на "Презареди България", като по този начин се опитаха да отстрани служебно Презареди БГ от изборите под натиска на мафията.