Бащата на детето в будна кома, който спечели 100 хиляди лева от лотарията, все още не е получил парите си. "Даже и днес нямаме пари. Майка ми ми даде сутринта 10 лева и това е, имам в мен 40 стотинки. Беше ми спрян дори телефонът. Парите ще са за болното ми дете", признава Реджеп Газиев в предаването "Комбина" по Нова телевизия.
Той разказва, че след като купили билета, го пазели в книга на Петър Дънов, а когато разбрали, че печелят, не могли да повярват.
 

12-годишното дете на семейството е болно от раждането си. Когато е на годинка, прави първия си епилептичен гърч. След това идват още страшни диагнози - казват на родителите, че момичето има Детска церебрална парализа и хидроцефалия. Накрая прави силен гърч през 2014 година и оттогава е в будна кома.
 
За родителите, които не разполагат с много средства, издръжката на дете с такива потребности, е непосилна. "Трудно е, много е трудно. Лечението е 600 лева - само храната. Хиляда нагоре вървят само за нея. Справяме се с помощта на дарители. Първите години мислехме, че можем да се справим, че ще се лишим от нещо, от което нямаме нужда, но просто не става. Един от дарителите ни е отец Иван. Подари ни икона. Ние сме мюсюлмани, но иконата ни е на видно място. На Коледа разрязах ябълка и видях кръст. За мен всички са хора, дали вярваш в Бог, дали в друг, то е едно и също", признава Реджех.
 
"Имало е моменти, в които ти идва повече всичко, но пак си казваш - ще премине, ще дойде и по-хубаво. Вярваме в доброто, може би заради това спечелихме тези пари", твърди съпругата му.
 
И двамата са убедени, че животът им няма да се промени кой знае колко много след печалбата: "Парите няма да ни променят, може би ще сме си същите, парите не правят човека щастлив. Тайната на това е уважението да си човек."
 
А какво ще направи още с парите бащата ли - решил е да построи монументна чешма за здраве.
 
"Ще направя с парите чешма, ще я отлея от мрамор, ще е цялата на дъщеря ми, от очите й ще тече вода", казва той.