Надеждите ми да видя отново дъщеря си са насочени към Франция и основно към президента Саркози, признава бащата на отвлечената в Сомалия българка Данка Панчова. Според него има нещо обнадеждаващо, че в групата на отвлечените има французи. Знаем на какво е способен този човек, доказа го при освобождаването на българските медици от либийския затвор, споделил пред "Труд" Спас Панчов от пазарджишкото село Сарая.
Данка е човек с много силен характер, подготвена е за всякакви трудности, разказва бащата. Той и съпругата му Зорка постоянно искали от Данка да престане с мисиите, но това сякаш било по-силно от нея. Дъщеря им признавала, че има много опасности, но не се отказвала.
Две седмици преди отвличането позвънила в къщи от Париж, където била да отчита документи на благотворителната организация като шеф на един от екипите. Помолила за Коледа да се съберат в дома им в Сарая.
"Имаме информация, че похитителите не стоят на едно място, а постоянно местят пленниците. Местните власти обаче били заградили тази местност. Много се надяваме Данка да срещне някой познат, който да помогне да я освободят. Тя е работила с много местни хора, шофьорите на джиповете, с които карат провизиите, също са сомалийци. Дано да има такъв късмет", моли се бащата. /БЛИЦ