Иван Денев - бащата на починалия от Covid-19 преди 10 месеца във Велико Търново абитуриент, възнамерява да заведе гражданско дело за над един милион лева срещу Областната болница във града.

В двора на лечебното заведение в понеделник вечер на бдение са събраха роднини и приятели на починалия Христо Денев, информира БНР.

Софийската градска прокуратура продължава разследването за смъртта на абитуриента. Назначена е седморна съдебно-медицинска експертиза след ексхумацията на тялото на 19-годишния Христо Денев.

Бащата на най-младата жертва на К-19 у нас: Синът ми нямаше да почине, ако...

Заключената на експертите се оспорват от бащата. Адвокат Иван Денев посочи: „Отговорите са се движили съвсем по повърхността, бих могъл дори да кажа - политически, изобщо не е вникнато в дълбочината на проблема. Не съм доволен от това заключение и предстои допълнителен натиск“. 

По думите на бащата натискът ще се изрази в завеждането на гражданско дело срещу Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, където синът му почина:

„Това е неоценимо, неизмеримо, но при всички положения ще бъде повече от един милион лева. Има доказани неоспорими, незаобиколими грешки, които сега всячески и панически се опитват да ги избегнат и да избягат от отговорност“.

Адвокат Денев заяви, че води повече от 10 дела на семейства, чийто близки са пострадали от лекарски грешки.

В понеделник той връчи две ученически стипендии на името по починалия Христо Денев на даровити деца от Велико Търново.