Агресивен ротвайлер без намордник нахапа бургазлийка в Борисовата градинка в ж.к.”Възраждане”,сигнализира читател на Флагман.бг. Пострадалата се казва Аделина Арсова, а за инцидента алармира дъщеря й – Мария.

Тази сутрин, малко след 10 часа кучето е било изпуснато от стопанката си, чиято самоличност все още не е известна, и се нахвърлило върху Аделина Арсова. Животното я захапало за лявата ръка, тя едва се е отскубнала, а стопанката му се държала арогантно и побързала да избяга.Близки на пострадалата молят читателите на Флагман.бг за помощ. Стопанката на ротвайлера е с тъмна права коса до раменете, била е облечена с бяла тениска и дълъг черен клин, вероятно живее в района на Борисовата градинка. 

Докато майка ми успее да реагира, най-малко да подаде сигнал в полицията и да я снима, тази жена е избягала. Ако си мислите, че в такъв случай има кой да ви помогне – жестоко се лъжете. Стопаните стават супер арогантни”, гневи се Мария. Майка й е много изплашена, в момента е на преглед при специалист, а от снимките, които ни изпрати, се вижда, че раната е изключително сериозна. 

Според действащата общинска наредба в Бургас е задължително разхождането на големи кучета с намордник. От зоотдела на администрацията глобяват нарушителите, но въпреки това забраната често се пренебрегва като в този случай.