Екипите на двата безплатни вестника - "19 минути" и нероденият още градски вестник на групата на "Капитал" - се счепкаха, още преди да е започнала реалната конкуренция между тях. "Дришльовци", "идиоти", "да ви бият по 100 тояги на голо", четат тази сутрин софиянци, докато отиват на работа.
Бисерите са цитати от електронната поща на минутника, в която Анонимен ги е нападнал заради публикациите на банкови теми: "Какъв "банков Чернобил" ви е в главата, не виждате ли, че с глупостта и непрофесионализма си можете да съсипете единственото читаво нещо в тая държава - финансовата стабилност".
От малкия голям вестник обаче не се оставят да ги мачкат на тема професионализъм. Те първо са проследили домейна на автора и вадят на показ, че коментарите идват от dnevnik.bg с регистрация на ЕCONOMEDIA AD, после уточняват, че фактите са изкривени, защото "банков Чернобил" в тяхната статия било наречено положението от 1996-97 г., а ситуацията днес била определена като много по-различна.
Накрая от "19 минути" преминават в атака срещу "разградската фолклорна група". Със своите 150 000 бройки дълго ще пораждаме завист, понеже сме най-големият всекидневник, пъчат се те, а за предстоящите си съперници само подхвърлят: "И тези хора щели да правят Градски вестник за София...".
Задава се кървава битка с екипа на Димитрана Александрова. Хората репетират на сухо от доста време през сайта Zagrada.bg и всеки момент ще се изсипят по спирките и кръстовищата в хартиен вариант. Да им се плезят насреща със "София е наша" е направо като да махат червен парцал пред разярено биче на арената. Иде вестникарско шоу, братя, няма да скучаем!
Лилия Тодорова, БЛИЦ