Безпрецедентни мерки на прозрачност предприе вътрешното министерство в последната седмица. Бургас е един от първите градове в страната, в който пред всеки блок и по-голяма жилищна сграда, е залепена листовка с името на кварталния полицай, неговият телефон, както и стационарите на отделите в най-близкия РУП и горещите телефони за корупция в системата на МВР, съобщава "Флагман".

Преди седмица новият вътрешен министър Пламен Узунов разпореди на всички началници на Областните дирекции в страната да предприемат тази информационна кампания. Вследствие на заповедта в Бургас са поставени хиляди листовки, а телефоните на кварталните и дежурните в полицейските управления не спират да звънят. Това е част от превантивния контрол, който предприема вътрешното министерство.

Бургас и до този момент беше облагодетелстван, защото директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов е един от малцината висши полицейски шефове в страната, които изпълват със съдържание приемния си ден.

Голяма част от неговите големи в други Областни дирекции съвсем формално са вписали, че приемат граждани, но всъщност никога не го правят. В краен случай пренасочват някой по-настоятелен към заместниците си.

За Калоян Калоянов обаче приемният ден не е формалност и това могат да го потвърдят стотиците бургазлии, които той е приел в кабинета си, за да изслуша и разпореди проверка по техните случаи. Да имат приемни дни са задължени и всички директори на РУП-ове в региона.