Предпочитам да стоя вдясно, да казвам какви са десните решения. Във времето се видя, че само десните решения работят. Трябва да се върне този дебат и идеологията е изключително важна, не бива да заменяме с клюки. Това смята бившият министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев от коалицията ГЕРБ-СДС.

"Не отричаме лявото, но видяхме във времето, че когато левите вземат властта, често удрят държавата в стената", подчерта той.
Семерджиев коментира ситуацията в здравеопазването. Според него сегашният служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров е компетентен човек. Семерджиев смята, че постовете трябва да се заемат от добри управленци, които да решават проблемите и да не допускат тежки такива. 

За скандалите в здравеопазването той смята, че трябва да се говори по-внимателно, да се изчака решението на съда, защото "веднъж наруши ли се доверието, едно общество потъва в хаос".

"Ние сме страна членка на ЕС, трябва да има реципрочност в управлението. Ако сте поели отговорност да управлявате държава, нямате право да се оплаквате. Безработицата слезе под 6%. Не обвинявам никого за нищо.

Не виждам конституционен проблем да се действа според закона. По отношение на закона "Магнитски", голям партньор на България казва, че посочва поименно лица, които не бива да бъдат избирани", допълни д-р Илко Семерджиев в предаването Денят on air по Bulgaria on air.