От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация  излязоха с благодарствено писмо до министър-председателя Бойко Борисов във връзка  с отлагането на наредба Н-18. 

"Изразяваме нашата благодарност за конструктивния диалог и постигнатия резултат на срещата на 28.01.2020 г. при министър Горанов във връзка с исканията ни, посочени в нашата декларация от 22.01.2020 г., като вярваме, че това е добра основа за по-нататъшно решаване на проблемите в бранша, поради което отменихме насрочените от нас протести на 29.01.2020 г.", посочват от организацията.

От там допълват, че за пореден път се дистанцират от опитите нашите икономически искания да се политизират и ескалират в улични протести.

Ето и пълния текст на писмото: 

         ДО
         Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
         МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
         НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
         КОПИЕ:
         ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ
МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ
        
         УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН БОРИСОВ,
 
От името на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация        / БХРА / изразяваме нашата благодарност за конструктивния диалог и постигнатия резултат на срещата на 28.01.2020 г. при министър Горанов във връзка с исканията ни, посочени в нашата декларация от 22.01.2020 г., като вярваме, че това е добра основа за по-нататъшно решаване на проблемите в бранша, поради което отменихме насрочените от нас протести на 29.01.2020 г.

Същевременно, за пореден път се дистанцираме от опитите нашите икономически искания да се политизират и ескалират в улични протести.
 
Надяваме се и занапред конструктивният ни диалог да продължи.
 
С уважение,                                    
                                   
 
ВЕНИ ПЕТРОВА        
ГЕОРГИ ЩЕРЕВ
РУМЕН КАЛАЙДЖИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА УС НА БХРА