След бомбастичната „новина“ от петък, че „американските собственици“ на фирма ТАД Груп щели да съдят България за седемцифрена сума, разпространена в ефира на бТВ от адвокат Георги Стефанов, същата беше тиражирана веднага от медиите на Иво Прокопиев и Цветан Василев.

Разследване на БЛИЦ обаче, подкрепено с официални документи, включително и от американския фирмен регистър, още същия ден доказа, че „фирма-майка“ и „американски инвеститори“ просто не съществуват, защото единствен собственик на ТАД Груп е обвиняемият Иван Тодоров.

Вижте поредната лъжа на арестуваните за хакерство срещу НАП! (ДОКУМЕНТИ)

След като лъжите на „Медиапул“, бТВ и „Дневник“ лъснаха, в събота „Капитал“ реши да замаже положението, като публикува материал, в който вече „американските собственици“ се изпариха, а истината, макар и с половин уста беше призната.

В статията в „Дневник“ също цъфна абзац, как след справка в българския сайт на групата се виждало, че всъщност не било ясно кой е основал и регистрирал фирмата в Ню Порт Бийч в щата Калифорния, а според Llinked in основател и изпълнителен директор на американската компания бил самия Иван Тодоров, а счетоводител - Георги Янков.Така за пореден път медиите, присвоили си правото да морализаторстват, докато едновременно с това защитават подсъдими олигарси и престъпници и имат за цел да рушат държавността и доверието в институциите, паднаха в капана на собствените си лъжи.

А обществото лесно може да направи извод, щом манипулират с лека ръка за нещо толкова лесно проверимо, колко струват и останалите им „новини“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!