Моловете най-сетне отвориха врати след повече от два месеца, в които не функционираха заради въведеното извънредно положение в страната и епидемията от COVID-19.

Още рано тази сутрин, малко след като търговските центрове вече бяха готови да посрещат клиенти, първите посетители се престрашиха да прекрачат прага им.

Пред сградите нямаше стълпотворение, но пък вътре из коридорите множество ентусиасти вече оглеждаха магазините и се чудеха къде първо да влязат, за да се зарадват с нова покупка след дългата изолация.

Охраната е засилена и следи за спазването на мерките, наложени от правителството. Част от тях са в асансьорите да не се качват по повече от четирима души, а на ескалатор по 7. Движението по коридорите е еднопосочно, а има и различни входове и изходи за посещение на обектите.

Наложено е и ограничение на посетителите в определен магазин, като ако искате да влезете, ще се наложи да почакате пред него, на дистанция от 1,5 метра.

Забелязва се обаче, че не всички магазини са отворили врати за посетители през първия работен ден на търговските центрове. Дали това ще се промени в идните дни и дали все повече българи ще се отпуснат да посетят моловете през уикенда, предстои да разберем.