Бившата попфолк певицата от триото "Спасителките" Мария Георгиева не обичала да говори за проблемите си. Винаги била в настроение и усмихната. Такава ще я запомнят нейните близки и приятели. 

След като зарязала кариерата си на певица, Мария, която е родом от Димитровград, отворила фризьорски салон в центъра на Пловдив. Той носи нейните инициали "МГ", като клиенти са си запазвали час от рано, за да могат да използват услугите ѝ. Тя била изключителен професионалист и се чувствала отлично с това, с което се занимава, споделят запознати. 

За изключително кратко време 34-годишната жена успяла да разработи фризьорския салон, да си осигури постоянни клиенти и да се прехранва благодарение на него. 
 


Близки на бившата попфолк певица споделиха съмненията си относно настъпването на смъртта й. Те смятат, че Мария не се е самоубила и че нямала повод за това. Според данните от полицията и прокуратурата обаче категорично става въпрос за самоубийство.

Това е показало разследването. "Причините за самоубийството са прекалено лични, за да бъдат разгласени. Но няма колебания относно това, че сама е сложила край на живота си", каза заместник-районният прокурор Атанас Илиев. Безжизненото тяло на фризьорката е открито пред блока, в който живее в пловдивския квартал "Кючук Париж" на 5 март вечерта. Според информацията, от МВР, цитирана от "Марица", Мария скочила от шестия етаж. Пристигналият на място медицински екип само констатирал смъртта ѝ. 

Близките и приятелите на Мария са покрусени от трагедията. Пред фризьорския салон, който разработила, има оставени цветя и свещи в нейна памет. 
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук