Народните представители и членове на ръководството на Българска нова демокрация (БНД) доц. Атанас Щерев, доц. Борислав Великов, Лидия Шулева и доц. Пламен Панайотов се срещнаха с новоизбрания Управителен съвет на Българския лекарски съюз (БЛС), информираха от БНД.
От съсловната организация в срещата са участвали председателят д-р Божидар Нанев, заместник-председателите д-р Цветан Райчинов и д-р Стефан Константинов и членовете д-р Диана Чинарска и д-р Валерий Митрев.
По време на срещата са обсъдени основни въпроси, свързани със здравеопазването в страната - бъдещето на здравноосигурителния модел, приватизацията на лечебните заведения, квалификацията на кадрите, развитието на съсловната организация на лекарите, финансирането на здравеопазването и евентуалните преговори по Националния рамков договор.
Според председателя на БЛС д-р Нанев представляваната от него организация и Българска нова демокрация имат обща визия и цели за развитие на здравеопазването у нас. Участниците в разговорите са се обединили около мнението, че БЛС трябва да разработи свой проект за здравноосигурителен модел, който да се предложи на следващите управляващи. 
По инициатива на народните представители от Българска нова демокрация в четвъртък, 12 март 2009 г., ще се състои среща-дискусия на тема „Здравно осигурителен модел в България”, съобщават още от БНД.
Целта на дискусията е да се обсъдят най-оптималните варианти на модел на здравноосигурителната система в България. Участници в срещата ще са членовете на Комисията по здравеопазване, народни представители от различни парламентарни групи, представители на съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина, представители на дружествата за доброволно здравно осигуряване.
/БЛИЦ